De slagers

Spoelder slagerij

Laren

Ton Spoelder is in 1885 deze slagerij in t’Gooi begonnen. Sindsdien is de slagerij niet meer weg te denken uit de regio. In 2011 heeft Peter Paul de slagerij overgenomen.  Peter werkt al sinds zijn 15de in de slagerswereld en heeft ervaring in verschillende functies. Spoelder heeft hij omgebouwd tot een trendwinkel waar behalve geit en paard qua vlees alles te verkrijgen is.  

Slagerij Aad van Eijk

Voorschoten

Deze familieslagerij wordt gerund door Walter en Carla van Eijk. Deze broer en zus hebben de slagerij overgenomen van hun vader Aad van Eijk. Een jaar geleden hebben ze in Voorschoten een vernieuwde slagerij laten bouwen. Voor de inrichting huurde ze zelfs een Amsterdams interieurbureau in. In de inrichting is er voor gezorgd dat de consument de ultieme foodbeleving gecreëerd. Alleen de koeling heeft muren maar voor de rest kan de consument alles zien. De hardwerkende slagers en de Indische kok aan het kookeiland. 

Keurslager Marco van Strien

Gravenmoer

Marco, is een boerenzoon die van jongsaf aan al wist dat hij slager wilde worden. Hij werkte op zijn tiende al in een slagerij in Waspik. Op zijn 22ste begon al voor zichzelf en was hij de jongste keurslager van Nederland. Tegenwoordig komen de mensen overal vandaan om bij Marco hun stuk vlees te halen. Zijn runderen groeien op bij de boeren om de hoek. Transparantie naar de klant toe vindt hij het belangrijkste wat er is. Daarom heeft hij in zijn gloednieuwe slagerij veel met glazenwanden gewerkt.

Culinaire slagerij Wapenaar

Vlaardingen

Wapenaar is al 60 jaar een begrip in Vlaardingen en omstreken. In 1955 begon Hugo Wapenaar de slagerij. Inmiddels hebben de kleinkinderen het familiebedrijf overgenomen; Marianne, Edwin en Arno, runnen de slagerij die tegenwoordig drie vestigingen,  vijf webshops en twee foodtrucks telt. Naast de jaren ervaring is de is de slagerij uniek doordat alle producten lokaal hun oorsprongen hebben en alle vleeswaren, worstsoorten, specialiteiten en maaltijden uit eigen keuken of productie komen.

Geproduceerd door

Website design & techniek ontwikkeld door Marper