Kandidaten

Maak kennis met de kandidaten van Van Slager tot Chef seizoen 3. Onze kandidaten studeren allen bij SVO vakopleiding food; de landelijke mbo-opleider voor de foodbranche. SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf.

Kandidaten seizoen 3

Aflevering 1

Tom Rikkerink

25 jaar - Almelo

De voormalige marinier koos na zijn carrière op zee voor het slagersvak. De Twentenaar komt uit een slagersfamilie zijn ooms, ouders en neven werken allemaal in de slagerij. Nu hij eenmaal besmet is met het slagersvirus wil hij nooit meer een ander vak doen. Zijn werkervaring bij Keurslagerij Gerrit Rensink en de hobbyavond van de kookclub moeten hem voorbereiden op de Van Slager tot Chef opdrachten.

&

Hendrik Schurer

24 jaar - Koudum

Deze nuchtere Fries heeft al veel ervaring in het slagersvak en beent dagelijks bij de Friese Ambachtelijke Slager M. De Boer diversen vleesdelen uit. Omdat iedere dag anders is vindt hij het slagersvak het allermooist wat er is. De slagersvaardigheden beheerst hij naar eigen zeggen voldoende. De uitdaging ligt volgens Hendrik bij de culinaire opdracht daar hoopt hij stiekem op  wat extra hulp van onze chef Mathijs Vrieze.

Aflevering 2

Patrick Mul

24 jaar - De Rijp

Als hij alles van het vak geleerd heeft bij Slagerij Sam Rood heeft Patrick niet de ambitie om zijn eigen slagerij de starten maar zijn eigen horecagelegenheid te openen. De Noord-Hollander houdt namelijk van lekker eten en wil daar, hoe dan ook, iedere dag mee bezig zijn. Zijn vriendin vindt hem al de beste de kok ter wereld in Van Slager tot Chef gaan we zien of hij ook de jury daarvan kan overtuigen.

&

Jacqueline Hertogh

19 jaar - Den Helder

Leert op dit moment het vak van de gebroeders Duijzer in hun Slagersatelier in Den Helder. Het mooiste aan het dagelijkse werk  vindt ze de ambachtelijke kant van het vak. Daarnaast geniet ze ervan om een klant alles uit te leggen over de herkomst van een stuk vlees. Ze droomt van een eigen slagerij waar ze zelf beslissingen kan nemen. In Van Slager tot Chef telt alleen de winst voor Jacqueline

Aflevering 3

Mendy Wekking

24 jaar - Wanroij

Bij Keurslagerij Aarts bedenkt Mendy steeds nieuwe specials tot tevredenheid van de klanten. De Noord-Brabantse is een ondernemend type en maakt er dan ook geen geheim van dat zij exact over 10 jaar haar eigen slagerij wil beginnen. Zodat zij aan iedereen kan bewijzen hoe goed ze in ondernemen is. Haar passie en lef moeten in Van Slager tot Chef Mendy de winst gaan brengen.

&

Carlo Sneekes

19 jaar - t'Zand

Bij Keurslager Broersen vindt hij het leukst om lekker met vleesproducten bezig te zijn. De Noord-Hollander vindt het belangrijk dat de klant tevreden weer naar huis gaat. Hij droomt van zijn eigen bijzondere slagerij waarbij hij zelfgemaakte en door hem geselecteerde producten kan aanbieden. In de Van Slager tot Chef tweestrijd denkt hij het verschil te kunnen maken met de technische opdracht.

Aflevering 4

Mike de Haan

23 jaar - Rotterdam

Bij Keurslagerij Mellegers op de Rotterdamse Meent heeft hij een takenpakket dat bestaat uit; vlees uitbenen, klanten helpen en maaltijden bereiden. Al deze diversiteit vindt de Rotterdammer dan ook het mooiste van zijn werkdag. Hij heeft de ambitie om ooit zijn eigen slagerij te openen. Mike, barst van het zelfvertrouwen en gaat bij zijn deelname aan Van Slager tot Chef uit van zijn eigen kracht.

&

Ruben Hermsen

19 jaar - Kortenhoef

Deze jongeman is het gelukkigst als hij ambachtelijk mag werken met vlees. Bij slagerij Chateau Briand in Hilversum leert hij alle kneepjes van het vak om uiteindelijk een slagerij te beginnen. Een kleine ambachtelijke slagerij want daarin denk hij het beste zijn passie kwijt te kunnen. Als vakidioot maakt hij zich dan ook geen zorgen over de slagersopdracht en culinaire opdracht want hij gaat graag een uitdaging aan.

Aflevering 5

Nino Toro

21 jaar - Ternaard

Werkt bij de ambachtelijke slagerij van Menno Hoekstra. De afwisseling die het werk in de slagerij biedt vindt hij het leukst. De Fries geniet ervan om producten klaar te maken voor de toonbank of supermarkt. Nino’s ambitie liggen niet binnen onze landsgrenzen maar in het buitenland want hij wil zoveel mogelijk van het internationale slagersvak leren. Hij komt uit een horecafamilie en met hun hulp hoopt hij de winst te pakken in de culinaire opdracht.

&

Carlijn Rood

20 jaar - De Goorn

Deze jongedame werkt in de slagerij van haar vader Sam Rood. Ze heeft heeft het slagersvak dus met de paplepel ingegoten gekregen. De Noord-Hollandse droomt er dan ook van om haar vaders slagerij over te nemen. Carlijn staat graag in de winkel en laat daar klanten kennis maken met een mooi en eerlijk product. In Van Slager tot Chef hoopt ze bij de culinaire opdracht het verschil te maken.

Aflevering 6

Melissa Boon

21 jaar - Oosterblokker

Melissa geniet ervan om elke dag te werken bij de Keurslagerij van haar vader Timo Boon. Het allermooist aan het slagersvak vindt ze dat ze haar eigen creativiteit erin kwijt kan en daarmee ook nog mensen kan helpen aan een heerlijk stukje vlees. De Noord-Hollandse kent geen voorkeur voor een opdracht maar gaat altijd met precisie te werk en denkt eerst na voordat ze handelt. Deze beiden eigenschappen moeten haar aan de winst helpen in Van Slager tot Chef.

&

Dana Bakx

18 jaar - Kappel-Avezaath

De Gelderlandse is de stille kracht bij Zelfslachtende slager Henk Jonkers uit Est. Ze laat zich zelden achter de toonbank zien want het mooiste aan het vak vindt Dana het uitbenen en het slagersambacht. De technische opdracht kent voor haar dan ook geen geheimen. Voor de culinaire opdracht breekt het zweet haar wel uit. 

Aflevering 7

Niels van Leeuwen

22 jaar - Wassenaar

Deze stoere jongeman geniet van het werken met mooie producten bij Keuslagerij Vooys. Als liefhebber van het echte slagersambacht droomt hij van een slagerij waar de Zuid-Hollander zelf de lijnen uitzet. Iedere klant moet daar tevreden de deur uit wandelen. In de Van Slager tot Chef tweestrijd ziet hij zijn onvoorwaardelijke passie voor het vak als het geheime wapen voor de overwinning.

&

Emma van Roekel

19 jaar - Bennekom

Bij Keurslagerij de Haas is Emma het gelukkigst als zij een mooi stuk vlees in de toonbank op een bijzondere wijze kan presenteren. De Gelderse heeft de ambitie om haar eigen slagerij te beginnen en daarin haar zelfbedachte specials en producten te verkopen. Haar enthousiasme en kookervaring moet haar de juiste voorsprong geven tijdens de culinaire opdracht.

Aflevering 8

Damian Liplijn

19 jaar - Arnhem

In Velp bij Keurslager De Haas staat hij het liefst heel de dag worst te maken. De Arnhemmer houdt van de processen die bij dit ambacht komen kijken. Hij heeft dan ook als grote ambitie om een officiële meester worstmaker te worden. Door zijn ervaring heeft hij veel vertrouwen in de slagersopdracht en ziet hij de culinaire opdracht als een grote uitdaging.

&

Wiebe Merkus

19 jaar - Jistrum

De jonge Fries is een belangrijke kracht bij Uw Slager Otto Boersma in Eastermar. Wiebe is creatief met vlees en droomt van zijn eigen slagerij waarin hij zijn persoonlijke draai aan de verschillende producten en specials kan geven. De positieve leerling heeft alle vertrouwen in de opdrachten en denkt dat hij als winnaar naar huis gaat.

Geproduceerd door

Website design & techniek ontwikkeld door Marper