Het programma

“Van Slager tot Chef” is een gezellig en informatief televisieprogramma van RTL4 waarin leerling slagers hun slagersvaardigheden in de praktijk laten zien en een culinaire uitdaging krijgen van chef Mathijs Vrieze. 

 

In ‘Van Slager tot Chef’ stellen we per week twee jonge aanstormende talenten uit het slagersvak een dag op de proef. Ze krijgen een opdracht van een ervaren ambachtsman en demonstreren een typische slagersvaardigheid. Van de meester horen we ondertussen waarom hij/zij zo gepassioneerd is over dit vak. Maar ook leren we over de herkomst van bepaalde soorten vlees, kwaliteitscontrole en wat je er überhaupt voor moet doen om een echte slager te worden. De slager beoordeelt de opdracht. De leerling slager zal met het oog op de toekomst ook moeten leren hoe hij de klant kan laten excelleren in eigen keuken. Daar maken we een vliegende start mee.

 

Er wordt volgens een wekelijks variërend thema gekookt. Onze chef Mathijs Vrieze laat een inspiratiegerecht zien wat past binnen het thema en praat over de typische kruiden en specerijen die hierin zijn toegepast. Daarna is het aan de kandidaten om met iets verrassends te komen wat past binnen dit thema. Elke aflevering kent een winnaar. Hij of zij heeft de opdrachten het beste uitgevoerd naar het oordeel van de slager en chef. De winnaars krijgen een masterclass van een Nederlandse top-chef en gaan op een internationale trendtour.

 

 

Credits

 

Format owner SHH Productions
Producent Marcel van Buren
Uitvoerend producent Kaj Viergever
Regie Roy Treurniet
Presentatie Mathijs Vrieze

Presentatie

Mathijs Vrieze

Gezond en lekker eten met duurzame en verse ingrediënten is waar Mathijs Vrieze voor staat. Mathijs staat ook wel bekend als de Nederlandse Jamie Oliver. Als kok in verschillende televisieprogramma’s, schrijver van meerdere kookboeken en uitgever van de Mathijs Maaltijdbox is hij niet te stoppen.  Hij inspireert dagelijks mensen om creatief te zijn in de keuken en gaat de slagers in opleiding helpen bij hun uitdagingen.

Geproduceerd door

Website design & techniek ontwikkeld door Marper